Robin de Graaf | Universiteit Twente | Postbus 217 7500 AE Enschede | 053-4894883 robin@seindebouw.nl


Home » SE voorbeeld

SE voorbeeld

Op deze pagina kunt u een voorbeeld downloaden  hoe Systems Engineering kan worden toegepast in een bouwproject. Het voorbeeld volgt de stappen van Systems Engineering zoals uitgelegd in het Basisboek Systems Engineering in de bouw.

Het voorbeeld is te begrijpen zonder het boek, maar om de Systems Engineering methodiek goed te kunnen toepassen en ook de theorie te snappen wordt geadviseerd om het boek erbij te gebruiken. In de kantlijn van het voorbeeld wordt verwezen naar de pagina’s in het boek waar de achterliggende theorie te vinden is. Het voorbeeld en het boek vormen daardoor samen  een geheel.

Het voorbeeld mag gebruikt worden voor onderwijs- en trainingsdoeleinden onder voorwaarde dat docenten en trainers mij per email informeren en het voorbeeld gebruiken in ongewijzigde vorm. Met dit laatste wordt bedoeld dat het niet toegestaan is om onderdelen te verwijderen of onderdelen toe te voegen, zoals logo’s of kaftjes.

Ik sta open voor verbetering of aanscherping van het voorbeeld. Op basis van uw feedback zal ik verbeterde versies van het voorbeeld publiceren. Ook als u zelf een mooi voorbeeld heeft dat u wilt delen, neemt u dan contact met mij op. In overleg met u kan ik het voorbeeld op deze website plaatsen.

Basisboek Systems Engineering in de bouw – Uitwerking van een voorbeeld