Robin de Graaf | Universiteit Twente | Postbus 217 7500 AE Enschede | 053-4894883 robin@seindebouw.nl


Home » Auteur

Auteur

Robin de Graaf is universitair docent bij de vakgroep Bouw/Infra aan de Universiteit Twente. Hij studeerde Civiele Techniek en promoveerde op het thema procesmanagement bij ruimtelijke gebiedsontwikkelingen.

Hij doceert in de Bachelor en Master van de opleiding Civiele Techniek en in de Master Construction Management & Engineering van de 3TU.Federatie (een samenwerkingsverband van de Universiteit Twente, Technische Universiteit Delft en Technische Universiteit Eindhoven). Hij geeft tevens gastcolleges bij verschillende HBO opleidingen.

Robin richt zijn onderzoek en onderwijs op het implementeren van ontwerpmanagement binnen organisaties. Ontwerpmanagement is het ervoor zorgen dat de juiste informatie, op het goede moment en in een bruikbare vorm beschikbaar is voor de ontwerpers.

Systems Engineering is zo’n ontwerpmanagement methode. De methodiek zorgt voor duidelijkheid voor alle betrokken partijen en maakt een efficiënt en effectief project mogelijk. Veel aandacht gaat daarbij uit naar integratie van disciplines, afdelingen en van fasen. Dit resulteert in lagere integrale projectkosten, snellere ontwikkeltijd en betere projectresultaten.